BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Korunk memang best..tqqqq

Sunday, September 30, 2012

Zarel @ Sport Day - SKBSD3

Liat betul nak bangun pagi tadi gara2 semalam kul 2pagi br sampai dr Banting..ke rumah BIL ada birthday party...bercinta gak nak habiskan perjalanan dr Banting ke Damansara pagi tadi...sampai rumah terus tidur...nak taknak pagi2 dah kena bangun sbb Zarel bersemangat nak pergi main ball katanya...sian dia kalau tak pergi...sib baik pergi dapatla Zarel merasa dapat throphy..sukanya dia, walaupun dia tak tahu apa maksud color setiap throphy tu..lama gak kitorg lepak kat sekolah menengok kerenah budak2 dan cikgu2..dr kul 8 sampaila kul 12...sib baik amanda pun tak merungut..happy je dia..janji ada mummy kan..:-D...





Cikgu Aziz (jarang jumpa cikgu tadika lelaki kan..) tp he's the best 





Depan classroom
Sad sebab tak dapat bola masa main soccer...with marsha
with Naim, ntah nape zarel like naim so much
All the preschool students 2012
Classroom yg cantik..pandai cikgu Aziz deco
to the kitchen








Birds
Sebelum ada intention utk hantar anak ke prasekolah aq mmg prejudice sikit psl tadika gomen ni...qisti kuhantar ke Qdees...ape la sgt prasekolah yg disediakan utk org yg xberkemampuan tu bg aq...takut cikgu ngajar pun ala kadar je...tp kat qdees pun xde la bagus sgt, qisti still di tahap sama..dia mmg dah pandai sejak dr umo 3thn lg...5thn mmg dah fasih membaca, sebelum masuk tadika...so aq tukar ke tadika yg lain, tadika biasa yg murah je..tadika hidayah bistari..mmg bagus cikgu dia..kejap je dah pandai mengira menggunakan kaedah mental arithmetic....tp still byk kekurangan la bgku..tp apelah nak harpkan pun kat tadika yg murah2 ni..so masa 6thn qisti msk tadika yg dekat rumah je..lgpun dia dah pandai so tak kisah sgt...

Berbalik hal zarel lak...after aq join keje qdees br ku nampak bahawa xde la yg best sgt pun..cuma ada la sesetengah tempat yg ok tp 1 hal yg aq benar2 sedar, cikgu tadika biasa atau event qdees, means tadika swasta, cikgunya not a degree holder sedangkan prasekolah is a degree holder...omg sekrg br kunampak..(dan aq sendiri yg buat offer letter utk cikgu2 qd tu so aq tau complete biodata diorg..huhu kesian) so that aq decide utk hantar zarel ke prasekolah..kbetulan dia tak suka dgn tadika hidayah bistari tu..kesian dia...umo 5thn zarel sekolah hanya tak sampai 6bulan dan dia tak tau ape2 pun..zero kot..

Hari pendaftaran prasekolah tu sekali lg aq agak terkejut jugak...mak bapak budak2 ni ada yg Doktor, Businessman, stewardess, lawyer..makk aii..kereta masing2 lak tau2 je la kan...ada dtg dgn Alphard, Harrier, BMW...lam hati terlintas gak, agaknya diorg ni menipu gaji cam aq gak ke atau cakap terus terang jek..:-P....dan Cikgu lak, lelaki..aq tak pernah jumpa lg cikgu lelaki jd cikgu tadika, takut gak zarel tak suka nanti...apepun masa cepat je berlalu..zarel happy dgn sekolah dia sekrg...lebih2 lg mummy yg pergi jemput setiap hari kan...dan zarel dah boleh membaca dan mengira.....so bg aq membazir je hantar anak pegi tadika yg mahal2..:-D..sbb prasekolah ni akan bg tuisyen free je setiap hari kalau ada yg lum tau membaca..baguskan...kepada yg berdekatan, hantarlah ke Sek.Keb Bdr Sri Dsara 3...cam promote lak...

Lupa lak nak tempek gambar Zarel dgn throphy...






TQ for reading...kalau rajin comment dan LIKE sekali ok..:-) do come again

0 comments: